Създаването на гардероб с капсули за работа

Гардеробът с капсули за работа – ограничен брой основни парчета, които могат да се комбинират за създаване на много тоалети – нараства на популярност, което има смисъл, когато погледнете паралелните тенденции на “ Бавна мода ”и магията, променяща живота на Мари Кондо от подреждането (AFF). Фокус върху качествените парчета + акцент върху декларирането/организацията = гардероб с капсули.
Но как да създадете гардероб с капсули за работа и как да се справите с това, което в момента е в гардероба ви? Читател C се чуди …

Аз съм огромен фен на Corporette и исках да изпратя предложение за бъдеща публикация. Тъй като огромна характеристика на сайта е облекло, подходящо за работа, ще ми е интересно да обсъдя какво всъщност съдържат гардеробите на жените професионалисти.
След като прекарах няколко години в Ню Йорк, се научих наистина да събера гардероба си (което също е по -добре за моя бюджет)! Бях вдъхновен от писател на име Дженифър Скот (нямам връзка с нея), който публикува книга, наречена уроци от мадам Шик. В книгата, както и в блога си, тя обсъжда концепцията да има гардероб с капсули с висококачествени предмети и които повтаряте през целия сезон.
Концепцията е гъвкава – например адвокат ще има повече дрехи, отколкото тя, като домакин – но идеята е да инвестира в по -добри, по -малко дрехи, които продължават. Аз сам влагам това в действие, но ми е любопитно да видя дали другите правят същото и как (и дали това представлява интерес за моите колеги читатели на корпорацията).
Говорихме за това как да пазарувате гардероба си „Fashion Math“, колко често можете да повтаряте работните си тоалети и откъде да започнете, когато имате нужда от вдъхновение за стил, но не сме говорили конкретно за гардеробите на капсулите. Все още сам уча за тях, така че ми е любопитно да чуя какво мислят хората.

Мисля, че идеята за гардероб с капсули съществува от години – със сигурност за пътуване. Но мадам Шик (което очевидно е №1 книга в модата и стила в момента на Amazon!), Тенденцията към разрушаване, предизвикателства в Instagram … все повече и повече хора гледат на гардеробите на капсулите като чудесен начин да се обличат всеки ден. Купете по -малко неща, купувайте добри неща и го носете непрекъснато.

Редица блогъри публикуват гардероби от капсули (вижте нашите връзки „Допълнително четене“ по -долу); Дори авторът на Madame Chic има видеоклипове в YouTube, показващи собствените си гардероби от капсули.
{Свързано: Крайното ръководство за бизнес ежедневни за жени}
(Някои хора приемат това още повече, като Обама и носят само едно облекло, период, за да намалят умората на решението.)
И така, как да го направите за работа? Ето моя $ .02 за това как да създадете гардероб с капсули за работа:
Ако вече имате нещо, което обичате, започнете с това. Ако би ви натъжило наистина да носите вашата ярко оранжева чанта Louis Vuitton EPI (или нещо подобно), започнете с това в сместа. Ако има колан на Оби, който обичате – или чифт лилави помпи – уверете се, че всичко, което сте избрали в капсулата ви, ще работи с това парче.

Изберете основен неутрален. Черно, флот, сиво или бежово – какъв цвят е любимият ти костюм? Какъв цвят са повечето от вашите аксесоари? Ако любимите ви чанти и обувки са кафяви, може да искате да преразгледате черно. Изберете една основна неутрална. Гардеробни артикули, които да обмислят да купуват тук: Съответстващ костюм с разделени – блейзър, рокля на обвивката, пола с молив, панталони.
Чифт помпи
Чанта
Колан

Изберете втори неутрален. Бял, крем, карамел, сив, флот, бежово – като изберете едно парче, за да се съсредоточите (вместо на случаен принцип да купувате неутрали волно) ще имате по -сплотен вид. Ако сте в такъв случай на случаен офис, че дънките са приемливи, бих могъл да считам, че любимият ви деним (или деним като цяло) е втори неутрален. Елементи, които трябва да обмислите да стигнете до тук: В тенденция двойка работни панталони (независимо дали става въпрос за панталони, течащи панталони или панталони с висока талия, зависи от вас) зависи от вас)) зависи от вас)
рокля от обвивка
блейзър, който да носите като отделен – с текстура
хрупкава блуза
Течаща блуза

Изберете два или три цвята, върху които да се съсредоточите за акценти. Наскоро разбрах, че предпочитам да нося контрастни цветове, а не допълващи се цветове – така че за мен мисля, че ще се опитам да съсредоточа бъдещите покупки върху кобалтово синьо, червено и лилаво. Харесвам червено и лилаво заедно. Харесвам кобалт и червен заедно. Кобалтът и лилавото са малко допълващи се за мен – но все пак е сплотен вид. (Ако това е твърде много цвят за вас, изберете трета или четвърта неутрална или по -меки цветове – светлосиньо или ментово зелено, например.) Ако наистина ограничавате нещата, нямате нужда от тон парчета в тях Цветове. Предлагам няколко неща: чифт обувки за поп цвят
Колие за изявление
Пола с молив или пола
Блейзър или жилетка
Блуза с щампа в един от вашите цветове
шал с отпечатък в един от вашите цветове
Чанта в един от цветовете на вашите акценти – ако неутралната ви торба е тотална, вземете тази като чанта, чанта за рамо или съединител.

Няколко неутрални парчета бижута, за да допълнят другите ви парчета. Ако харесвате сиви, може да искате да отидете сnullnull

Posted in Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *